4 september 2016
13:00

Bjälveruds IK

Referat: Rinns AIK - Bjälveruds IK 4-1

Mindre än 48h sedan den tuffa matchen borta mot Ämterviks FF var det dags igen för killarna i Sköna Gröna Rinn, nu var det Bjälveruds IK som stod för motståndet, ännu en stentuff uppgift som det alltid är i dessa derbyn mot Bjälveruds IK. Vi var fundersamma på hur killarna skulle klara av denna uppgift, då det gick åt all energi i fredags för att göra den fina matchen dom gjorde. Vi gjorde två ändringar i startelvan, Sonny kom in istället för Kevin, samt så var Lars tillbaka från avstängningen istället för Tommie. Startelvan var följande: Josef i mål, Sonny, Marcus, Henric och Andreas E bildade backlinjen. På mitten från höger hade vi Robin E, Jonas, Carl och Niclas. Längst fram Lars och Andreas H.

Det märktes tidigt att det fanns en och annan tunga ben men även huvud i Rinn-spelarna, lagen kände lite på varandra till en början. Bortalaget skulle få matchens första jättechans i den 4:e minuten när deras vänsterytter, tror jag det var som blev frispelad och kom lite snett från sin kant i en mot en mot Josef, Josef räddar oss där. Nästa möjlighet är vår i den 6:e minuten, det är Henric som når Lars som får på ett skott som går rakt på Adam i bortamålet. Nästa halvläge är det Robin som fick i den 8:e minuten, men avslutet gick en bit över och utanför. Nu börjar det kännas som om vi är på väg att ta över matchen något, vi har en bra hörna som nickas utanför. I den 12:e minuten får vi en frispark snett till vänster en 5-10 meter in på offensivplanhalva, Henric slog den mot straffpunkten, Lars får en tå på den och styr bollen på stolpen. Minuten efter gör vi ett misstag när vi vänder inåt istället för utåt och tappar bollen, Jonathan Försberg får skottläge och dundrade in 0-1!

Minuterna direkt efter baklängesmålet blev tunga, det var inte mycket som stämde för oss, vi tappade boll enkelt, hade dålig rörelse i laget, vi vann knappt några bollar i luften. Bjälverud plockar in Michael Larsson och blir mer rakare i sitt spel, bollarna skulle till Michael som vann många luftdueller. Vi var på väg att tappa matchen under den 13:e minuten och den 20:e minuten. Men från den 20:e minuten till den 30:e så bjöd vi publiken på en mängd missade målchanser. I den 20:e minuten kommer vi i ett bra anfall till vänster, bollen slogs in mot Lars som får snedträff, men bollen hamnar hos Robin vars avslut gick utanför. Två minuter senare så var det dags igen, Lars och Andreas H hittade varandra och Andreas skott gick strax över ribban. I den 24:e minuten fick vi till en snabb omställning när Andreas H vinner en närkamp och kommer helt fri mot Adam, osjälvisk som han är så passade han inåt till Robin, Robin skjuter och jag vet inte om det är Adam som hinner tillbaka eller om det var Kenny som mäktade med att styra bollen över ribban. Andreas H hade även ett bra skott men tyvärr gick den rakt på målvakten runt halvtimmen spelade.

I den 36:e minuten tror jag att domaren gör kanske sitt enda misstag i matchen när Andreas H, tror jag det var blev nergjord i straffområdet, logiken säger mig iaf att om försvararen varit på bollen så borde den ha bytt bollbana, straff utebliven? Två minuter senare så tappar vi fokus och helt plötsligt så kommer Johan Nilsson fri på väg in i vårt straffområde, men Henric hinner tillbaka och reder ut situationen i absolut sista stund. 0-1 skulle stå sig till halvleken ut, något orättvist kan jag tycka med tanke på alla våra solklara målchanser, men som jag brukar säga fotboll är sällan rättvis!

Under pausen så pratade vi ut, vi hade förståelse för att det fanns trötta ben men det viktiga var nu inställningen till resten av matchen! Vi var medvetna om att trots att vi hade en tuff match i benen i fredags så är vi bättre tränade än motståndarna och om vi bara skärpte till våra avslut så hade vi allt för att kunna vinna matchen, i våras hade vi ett tuffare läge med en 2-0 underläge i halvtid men vi vann på bättre kondition och vände till 2-4! Vi tog ut en slutkörd Andreas och in kom Sebastian!

Vi kommer ut som det lag vi brukar vara till andra halvlek. Jag är säker lite enögd men vi gav inte gästerna mycket under sista 45 minuterna! Däremot så fortsatte vi bränna chans efter chans, det började kännas som att det var en sån dag då bolluslingen helt enkelt inte ville in! I den 47:e, 52:a, 54:e och 55:e minuten bommar vi målchanser. Det är främst chansen i den 52:a minuten som man kommer ihåg, då Andreas H kommer fri mot Adam men Adam räddar till hörna, Andreas tog hand om hörnan själv, den såg misslyckad ut men bollen tog i stolpen och efter lite flipperspel kom den rullandes ut till Sonny som sköt på en täckande motståndare. I den 55:e minuten var det Robin som kom fri mot Adam, men även denna gång så gick Adam segrande ur duellen!

Men till slut skulle Adam få kapitulera, det var i den 56:e minuten som Andreas H vinner en närkamp på mitten, han slog en låg löpboll på Robin, Robin jobbar sig inåt och försöker skjuta med sin bästa fot, men Adam räddar, på returen tog Robin vänstern och skruvade in bollen i det bortre stolpen. Bara två minuter senare så är det lite av en favorit i repris, Andreas H hittar Robin som jobbar sig inåt och denna gång så skjuter han bollen i mål direkt, 2-1 var ett faktum! 3-1 skulle komma i den 63:e minuten, ett fint anfall på vår vänster kant, Niclas hittar in till Lars i straffområdet och Lars gör ingen misstag! Vi vänder matchen fult rättvist på endast 7 minuter när vi går från 0-1 underläge till 3-1 ledning!

Luften går ur bortalaget och vi fortsatte att mala på och har bud på flera mål, minns bland annat en fin kombination mellan Carl och Robin där vi inte fick till sista passningen runt den 68:e minuten. Bortalaget hade ett bra läge i den 70:e minuten genom duktige Jonathan Forsberg, men skottet styrdes ut till hörna! Nu börjar även dom grönkläda hemmaspelarna att känna av tröttheten, Niclas gick ut in kom Joel, Sonny gick ut och in kom Erik. Med ca 15 minuter kvar så tvingas Lars ut efter en armbåge i ansiktet in kom Mohamed! Alla byten kom rätt tätt och det gjorde att vi hade en period i matchen där vi försökte hitta rätt igen, Bjälverud tog till vara på detta och lyckades flytta spelet under en kort stund upp på vår planhalva. Vi skulle nå fram till 4-1 i den 89:e minuten, det var Mohamed som på vänster kanten jobbar sig in och slog en kanon passning till Robin, Robins avslut räddas av Adam men returen hamnar hos Andreas H som petade in bollen i mål. Riktigt kul för Mohamed som tränar och tränar men fått lite speltid då konkurrensen är hård i Rinn, men nu tog han till vara på chansen på bästa sättet, även skönt för Andreas H att få in bolluslingen till slut, det var han absolut värd då han fortsatte att jobba trots att bollen inte vill in i mål!

Riktigt bra jobbat av killarna denna helg, två tuffa matcher och vi gör tre riktigt bra halvlekar och får med oss 4 av 6 poängen som stod på spel.